
Pokrm barevný jako sám podzim!
pro 6 osob
- olivový olej
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- cca 1 kg hovězího krku nebo kližky, na cca 4cm kostky nebo plátečky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- cca 1 l zeleninového vývaru
- 4 mrkve, oškrabané a nakrájené na cca 5cm kousky
- 150 g mraženého hrášku
- 100g špenátových listů (mohou být i mražené)
- 2 lžíce nakrájeného kopru
- worcesterská omáčka na dochucení
V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opečte ji dosklovita. Maso osolte a opepřete, poprašte moukou a přidejte do hrnce. Na středním až silném ohni opékejte za občasného obracení ze všech stran dohněda, asi 10 minut. Vlijte 750 ml vývaru. Na mírném ohni zvolna vařte, až maso změkne, trvá to asi 2 hodiny. Podle potřeby lze přilít další vývar. Pak vsypte mrkev a zvolna vařte, aby změkla, asi 15 minut. Přidejte hrášek, špenát a kopr, prohřívejte cca 2 minuty. Ochutnejte a podle toho dolaďte worcesterem, solí a pepřem.