
pro 4 osoby
- 80 g másla
- 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 200 g listů mangoldu, zbaveného stonků a nakrájeného nadrobno, nebo čerstvého špenátu
- sůl
- 100 ml smetany ke šlehání
- 150 g sýra niva, nastrouhaného
- 1 lžička hořčice
- 8 plátků toastového chleba
V pánvi rozehřejte část másla, vsypte cibulky, česnek a krátce orestujte, přidejte mangold nebo špenát, osolte a nechte zavadnout a změknout. Přidejte smetanu, sýr a hořčici, míchejte, dokud se všechno nespojí v hustou omáčku.
Toasty z jedné strany potřete lehce zbylým máslem. Na nemáslovou stranu rozetřete směs, přiklopte druhým toastem a opečte v toustovači nebo z obou stran na pánvi.