Švédské masové kuličky

Jednoduché a efektní jídlo

pro 4 osoby

  • 450 g libového vepřového masa, mletého
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 žloutek
  • 3 snítky kopru, jemně nasekané
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3–4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte kuličky zhruba o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut.

Máslo rozehřejte v rendlíku, zaprašte moukou. Míchejte asi minutu, až jíška zpění a zbělá. Zalijte ji smetanou, prošlehejte a povařte. Přidejte hořčici, zakysanou smetanu a kopr, prohřejte.

About Author


Radka