Kulajda

Je dost vydatná na to, abyste si ji mohli dát i jako samostatný chod – třeba k večeři.

pro 4 osoby

  • 2 hrsti sušených hub namočených přes noc v mléce
  • sůl
  • špetka kmínu
  • 4 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml zakysané smetany
  • kopr podle chuti
  • 2 vejce uvařená natvrdo, drobně pokrájená
  • ocet a cukr na dochucení

Houby zalijte přibližně litrem vody a osolte. Povařte a pak přisypte kmín a nakrájené brambory. Vařte, dokud nejsou skoro měkké.

Ve smetaně ke šlehání rozkvedlejte mouku, vlijte do polévky a povařte. Přidejte zakysanou smetanu, vejce, prohřejte a ochuťte koprem. Dochuťte solí a případně octem a cukrem.

About Author


Radka