
pro 4 osoby
- 750 g brambor
- 1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
- 1 svazek nasekané pažitky
- 4 lžíce vinného octa
- lžička soli, čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžičky krupicového cukru
OLEJOVÁ VARIANTA – 100 ml horkého masového vývaru, 50 ml rostlinného oleje
VARIANTA S MAJONÉZOU – 100 ml horkého masového vývaru, 100 ml majonézy
Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte mírně zchladnout. Oloupejte a nakrájejte na plátky.
Na olejovou verzi smíchejte ocet, sůl, cukr a pepř s horkým vývarem. Vlijte k bramborám a promíchejte. Až se vsákne, přidejte olej, cibulku a pažitku. Zamíchejte a uložte do chladu.
Na majonézový salát smíchejte ocet, sůl, cukr a pepř s horkým vývarem. Vlijte k bramborám a promíchejte. Až se vsákne, přidejte majonézu, cibuli a pažitku. Zamíchejte a uložte dochladu.