Rakouský bramborový salát

pro 4 osoby

  • 750 g brambor
  • 1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
  • 1 svazek nasekané pažitky
  • 4 lžíce vinného octa
  • lžička soli, čerstvě mletý pepř
  • 1/2 lžičky krupicového cukru

OLEJOVÁ VARIANTA – 100 ml horkého masového vývaru, 50 ml rostlinného oleje

VARIANTA S MAJONÉZOU – 100 ml horkého masového vývaru, 100 ml majonézy

Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte mírně zchladnout. Oloupejte a nakrájejte na plátky.

Na olejovou verzi smíchejte ocet, sůl, cukr a pepř s horkým vývarem. Vlijte k bramborám a promíchejte. Až se vsákne, přidejte olej, cibulku a pažitku. Zamíchejte a uložte do chladu.

Na majonézový salát smíchejte ocet, sůl, cukr a pepř s horkým vývarem. Vlijte k bramborám a promíchejte. Až se vsákne, přidejte majonézu, cibuli a pažitku. Zamíchejte a uložte dochladu.

About Author


Radka