Mrkvová polévka s koriandrem

Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.

pro 4 osoby

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 450 g mrkve, očištěné a nakrájené
  • 1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžička strouhané kůry z pomeranče
  • sůl a pomerančová šťáva na dochucení
  • hrst čerstvého koriandru + na ozdobu

Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.

Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.

About Author


Radka