
Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.
pro 4 osoby
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 450 g mrkve, očištěné a nakrájené
- 1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 lžička strouhané kůry z pomeranče
- sůl a pomerančová šťáva na dochucení
- hrst čerstvého koriandru + na ozdobu
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.