
Voňavá Itálie…
pro 4 osoby
- 400 g kulatozrnné rýže
- 2 lžíce másla
- 1 nakrájenou cibuli
- 2 kuřecí stehna
- 100 g sušených hub (předem namočených přes noc v mléce)
- 100 g strouhaného sýra typu parmazán nebo čedar
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,5 l kuřecího vývaru
- sůl, případně pepř na dochucení
Kuřecí stehna uvařte v osolené vodě, vývar uschovejte. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte kousky hub (scezené a propláchnuté). Osolte a dvacet minut poduste.
Rýži dejte do rýžovaru či hrnce, přilijte vývar v poměru 1 : 1,5. Přidejte houby s cibulí a promíchejte. Dejte vařit.
Do hotové houbové rýže vmíchejte kousky uvařeného kuřecího masa. Osolte, opepřete. Podávejte posypané sýrem a petrželkou.