Houbové rizoto

Voňavá Itálie…

pro 4 osoby

  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 2 lžíce másla
  • 1 nakrájenou cibuli
  • 2 kuřecí stehna
  • 100 g sušených hub (předem namočených přes noc v mléce)
  • 100 g strouhaného sýra typu parmazán nebo čedar
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • sůl, případně pepř na dochucení

Kuřecí stehna uvařte v osolené vodě, vývar uschovejte. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte kousky hub (scezené a propláchnuté). Osolte a dvacet minut poduste.

Rýži dejte do rýžovaru či hrnce, přilijte vývar v poměru 1 : 1,5. Přidejte houby s cibulí a promíchejte. Dejte vařit.

Do hotové houbové rýže vmíchejte kousky uvařeného kuřecího masa. Osolte, opepřete. Podávejte posypané sýrem a petrželkou.

About Author


Radka