Těstoviny s dýní

Tohle děti milují!

  • 500 g dýně hokkaido (nebo máslové, oloupané), nakrájené na menší kostky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 g krátkých těstovin (rigatoni, penne)
  • 2 stroužky česneku, nadrobno
  • 380 ml mléka
  • 4 lžíce mascarpone
  • 150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • 1 lžíce odrhnutých lístků rozmarýnu, nasekaných najemno
  • máslo na vymazání formy

Rozehřejte troubu na 180°C. Kostky dýně osolte, opepřete a pokapejte olejem a dejte na plech péci, dokud dýně zcela nezměkne, trvá to asi 30 minut. Zatímco se peče dýně, uvařte těstoviny na skus a dejte stranou.

Upečenou dýni vyjměte a vložte do mixéru spolu s česnekem, mlékem a mascarpone a rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá, zřeďte ještě mlékem. Vlijte do mísy a smíchejte s nastrouhaným čedarem, polovinou parmazánu a nasekaným rozmarýnem.

Zapékací nádobu vymažte máslem a vsypte do ní těstoviny. Těstoviny zalijte dýňovo-sýrovou směsí. Posypte zbylým parmazánem. Dejte zapéct asi 25 minut, dokud omáčka nebublá a vršek není zlatý.

About Author


Radka