Omeleta s dýní

Rychlé jídlo, které doslova zazáří na talíři.

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá červená cibulka, jemně pokrájená
  • 600 g dýňové dužiny, nakrájené na kostičky
  • hrst šalvějových lístků, nahrubo nasekaných
  • 6 vajec, zlehka prošlehaných
  • 100 g tvrdého sýra typu ementál, nastrouhaného
  • sůl a pepř na dochucení

Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, vsypte cibuli, dýni a šalvěj. Opékejte na středním plameni, až vše zvláční a začne zlátnout, což by mělo trvat zhruba dvacet minut.

V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi deset minut, aby se usadila. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, vyklopte na talíř, podávejte rozkrájené na řezy.

About Author


Radka