
Rychlé jídlo, které doslova zazáří na talíři.
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá červená cibulka, jemně pokrájená
- 600 g dýňové dužiny, nakrájené na kostičky
- hrst šalvějových lístků, nahrubo nasekaných
- 6 vajec, zlehka prošlehaných
- 100 g tvrdého sýra typu ementál, nastrouhaného
- sůl a pepř na dochucení
Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, vsypte cibuli, dýni a šalvěj. Opékejte na středním plameni, až vše zvláční a začne zlátnout, což by mělo trvat zhruba dvacet minut.
V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi deset minut, aby se usadila. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, vyklopte na talíř, podávejte rozkrájené na řezy.