Jablka s mrkvovou majonézou

Když se zakousnete do křupavé lodičky plné šťávy, jejíž chuť se spojí s krémovou náplní, pochopíte, co to znamená ,nevšední chvíle‘.

  • 2 jablka (8 kousků)
  • 200 g syrové mrkve
  • 2–3 lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžičku cukru
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • čerstvou zelenou petrželku na ozdobu

Mrkev nastrouhejte na jemno. Dejte ji odkapat na cedníku, poté spojte s majonézou, česnekem, cukrem a parmezánem. Podle chuti osolte a opepřete.

Jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince, seřízněte do tvaru lodičky a naplňte mrkvovou směsí. Ozdobte jemně nasekanou petrželkou.

About Author


Radka