
pro 4 osoby
- 4 – 6 kuřecích horních stehen
- kořenicí směs adžika (tradiční gruzínská směs)
- čerstvě mletý pepř, sůl
- olivový olej
- 5 stroužků česneku
- 200 ml mléka
- 100 ml vody
- svazek hladkolisté petrželky
Omyté a osušené maso z obou stran osolíme, opepříme a vetřeme adžiku.
V pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a zprudka opečeme kuře z obou stran.
Mezitím připravíme omáčku. Do vyšší nádoby vlijeme ohřáté mléko s vodou. Přidáme stroužky česneku, trochu adžiky a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
Omáčku vlijeme do pánve ke kuřeti, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 2O – 30 minut, aby se maso dopeklo u kosti a kůže byla zezlátlá.
Podáváme s bramborovou kaší a petrželkou