Gruzínské kuře

pro 4 osoby

  • 4 – 6 kuřecích horních stehen
  • kořenicí směs adžika (tradiční gruzínská směs)
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • olivový olej
  • 5 stroužků česneku
  • 200 ml mléka
  • 100 ml vody
  • svazek hladkolisté petrželky

Omyté a osušené maso z obou stran osolíme, opepříme a vetřeme adžiku.

V pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a zprudka opečeme kuře z obou stran.

Mezitím připravíme omáčku. Do vyšší nádoby vlijeme ohřáté mléko s vodou. Přidáme stroužky česneku, trochu adžiky a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

Omáčku vlijeme do pánve ke kuřeti, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 2O – 30 minut, aby se maso dopeklo u kosti a kůže byla zezlátlá.

Podáváme s bramborovou kaší a petrželkou

About Author


Radka