Polévka je tekuté až mírně husté a nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i vůni, nebo v předem připraveném vývaru.
- Jarní hrášková polévka
- Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty
- Řeřichová polévka
- Zeleninová polévka s luštěninami a špaldou
- Zabíjačková polévka
- Pórková polévka s těstovinami
- Dýňová polévka s cizrnou
- Rybí polévka s rajčaty
- Hrachová polévka s cibulovými kroužky
- Pórková polévka
- Čočková polévka s párkem a noky
- Uzená polévka s kroupami
- Dýňová polévka s krutony a smetanou
- Polévka s bílými fazolemi, špenátem a strouháním
- Čočkovo-rajská polévka s batátovými krutonky
- Batátový krém s kokosovými lupínky
- Bramborovo-pórkový krém s bylinkovými krutony
- Kulajda
- Mrkvová polévka s koriandrem
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Celerová krémová polévka se slaninou
- Pórková polévka se smetanou