Dezert je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ho představuje malá porce sladkého jídla, jeho charakter je však silně podmíněn krajovými zvyklostmi. Je mnoho druhů dezertů, ale vždy by měly chuťově harmonizovat s ostatními chody.
- Obrácený drobenkový koláč s mandarinkami
- Čokoládový dort s pěnou
- Litý kynutý koláč
- Hrnková buchta s boruvkami a drobenkou
- Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami
- Banánový chlebíček
- Jablka smažená v pivním těstíčku
- Pekanový koláč s čokoládou
- Čokoládový koláč s pomerančovým likérem
- Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem
- Buchty s jablky
- Dýňový koláč
- Obrácený koláč s rebarborou a mandlemi
- Bramborové knedlíky se švestkami
- Smažené banány
- Skořicoví šneci
- Kynuté koláčky s jahodami a makovou drobenkou
- Citronové řezy
- Zmrzlina stracciatella
- Šlehačková bublanina s ovocem
- Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a ořechy
- Hruškový páj s mandlemi
- Hrnkový perník s domácím džemem
- Základní těsto na palačinky
- Jablečno hruškový štrúdl