Ragú s hovězími kuličkami

6 osob

  • 80 g toustového chleba
  • 100 ml mléka
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 1 velké vejce, prošlehané
  • 8 snítek tymiánu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, na silná kolečka
  • 1 pórek, na silná kolečka
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 700 g passaty (rajčatové pyré)
  • 80 ml balzamikového octa
  • 1 lžička krupicového cukru
  • pár snítek petrželky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky

Předehřejte troubu na 180 °C. Toustový chleba zalijte mlékem a nechte vsáknout. Přidejte maso, vejce a lístky tymiánu, osolte, opepřete a důkladně propracujte. Vytvarujte kuličky. Opékejte v pánvi na olivovém oleji ze všech stran dohněda. Vyjměte a odložte.

V kastrolu na olivovém oleji opékejte cibuli, mrkev a pórek, pak přidejte česnek. Přilijte passatu, balzamikový ocet, oslaďte, vložte petrželku a bobkové listy. Osolte, opepřete, dochuťte paprikou a na mírném ohni vařte cca 1O minut.

Do omáčky vložte masové kuličky a vařte mírně dalších 15 minut, aby se omáčka zredukovala. Podávejte s těstovinami, rýží nebo se šťouchanými bramborami.

About Author


Radka