Těstoviny s houbami a mascarpone

Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách… 

pro 4 osoby

  • 50g másla
  • 400g směsi hub podle chuti (hlíva, žampiony)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 100ml madeiry nebo portského vína
  • 3 lžíce mascarpone
  • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 400g krátkých těstovin 

Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.

Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte. 

About Author


Radka