
Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách…
pro 4 osoby
- 50g másla
- 400g směsi hub podle chuti (hlíva, žampiony)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100ml madeiry nebo portského vína
- 3 lžíce mascarpone
- velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- 400g krátkých těstovin
Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.
Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte.