
Co je lepší než obyčejné cibulové kroužky? No přece ty obalené slaninou!
- 1–2 velké bílé cibule, oloupané
- 20 plátků anglické slaniny
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
NA DIP
- 8 lžic tekutého medu
- 4 lžíce barbecue omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
NA POLEVU
- 8 lžic tekutého medu
- 4 lžíce barbecue omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička vody
Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli nakrájejte na asi 1,5cm široká kolečka. Oddělte od sebe jednotlivé kroužky tak, aby vám vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo 20. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem dokola. Konec slaniny případně zajistěte párátkem. Takto připravené kroužky potřete dipem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut, potom otočte a pečte z druhé strany ještě 15–20 minut, dokud není slanina křupavá a cibule uvnitř měkká. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte polevu. Do malého rendlíku dejte svařit med, barbecue omáčku a sójovou omáčku. V hrnku si rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 lžičce vody a přidejte do vroucí směsi. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Polevou potřete hotové kroužky a posypte je petrželkou.