Čekanka zapečená s tymiánem a slaninou

Snadná večeře

  • 4 puky čekanky
  • olivový olej
  • 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu
  • 12 oloupaných celých stroužků česneku
  • 6 plátků libové anglické slaniny
  • sůl a pepř

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ze 4 puků čekanky odstraňte spodní část košťálů a ovadlé listy. Podélně je rozčtvrťte. Mělkou zapékací nádobu vytřete olivovým olejem a rozložte do ní čekanku. Do mezer mezi puky rozdělte 6 bobkových listů a 6 snítek tymiánu. Přidejte 12 oloupaných celých stroužků česneku. Zakapejte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Překryjte alobalem a půl hodiny pečte. 6 plátků libové anglické slaniny nakrájejte na proužky a přidejte k čekance. Už nepřikrývejte, vraťte do trouby a pečte ještě půl hodiny, až se slanina vypeče do křupava. Se zapečenou čekankou ladí čerstvý tmavý chléb nebo bageta.

About Author


Radka