
Možná máte osvědčený recept a možná ten svůj bramborový salát teprve hledáte.
- 600 g brambor (varný typ A), vařených a oloupaných (váha brambor je po uvaření a oloupání)
- 1 červená cibule, nasekaná
- 3 lžíce majonézy
- 2 kyselé okurky, nasekané
- 2–3 vejce, uvařená natvrdo, nasekaná
- 1–2 velká červená jablka, na kostičky
- 150 g šunky, na tenké proužky
- sůl a čerstvě drcený pepř
- lák z okurek (citron či ocet), ohřátý
Ještě teplé brambory smíchejte s ostatními přísadami, ochutnejte a podle potřeby osolte, opepřete a okyselte. Počítejte přitom s tím, že salát po odležení získá trochu jinou chuť. S definitivním dochucením je tedy lepší počkat. Nechte několik hodin v chladu odležet; nedočkavci mohou jíst hned.