Bramborový salát s jablky

Možná máte osvědčený recept a možná ten svůj bramborový salát teprve hledáte.

  • 600 g brambor (varný typ A), vařených a oloupaných (váha brambor je po uvaření a oloupání)
  • 1 červená cibule, nasekaná
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 kyselé okurky, nasekané
  • 2–3 vejce, uvařená natvrdo, nasekaná
  • 1–2 velká červená jablka, na kostičky
  • 150 g šunky, na tenké proužky
  • sůl a čerstvě drcený pepř
  • lák z okurek (citron či ocet), ohřátý

Ještě teplé brambory smíchejte s ostatními přísadami, ochutnejte a podle potřeby osolte, opepřete a okyselte. Počítejte přitom s tím, že salát po odležení získá trochu jinou chuť. S definitivním dochucením je tedy lepší počkat. Nechte několik hodin v chladu odležet; nedočkavci mohou jíst hned.

About Author


Radka