Kmínový chléb

  • 350 ml vody
  • 2,5 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • 200 g žitné chlebové mouky
  • 300 g hladké mouky pšeničné
  • sušené droždí
  • 2 lžičky kmínu

Suroviny vložte do pekárny a nechte vypracovat a nakynout těsto. Pak je vyndejte na vál a vytvarujte šišku. Vložte ji do ošatky vysypané moukou a nechte opět kynout.


Nakynutý bochník velmi opatrně vyklopte na plech s papírem na pečení. Zlehka omeťte velkým štětcem přichycenou mouku a chléb vložte do trouby vyhřáté na 230°C. Po deseti minutách ztlumte na 180°C a dopečte. Jestli je upečený zjistíte poklepem, musí znít dutě.

About Author


Radka