
pro 4-6 osob
- 8 kuřecích stehen s kůží
- 500 g brambor, oškrábaných (nové brambory necháme se slupkou), rozpůlených
- olivový olej (2-3 lžíce)
- sůl, mletý pepř
- 180 ml smetany ke šlehání
- 100 ml suchého bílého vína
- 2 stroužky podrceného česneku
- 1 pórek, nakrájený na tenké plátky
- sklenička kaparů, propláchnutých
Kuře a brambory osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a dáme do pekáče. Kuře položíme kůží nahoru. Dáme do předehřáté trouby na 220 °C, pečeme cca 25 minut.
Mezitím v misce promícháme všechny zbylé přísady, přidáme 100 ml vody, lehce osolíme a opepříme a vlijeme po první fázi pečení do pekáče. Pečeme dalších cca 30 minut.