Ciabatta

  • 350 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g hladké mouky
  • instantního droždí

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.

Nakynuté těsto (je hodně řídké a lepivé) vyklopíme na hodně pomoučený vál a rukama roztlačíme na obdélník, přípdadně si pomůžeme válečkem.

Rozválené těsto přeložíme na třetiny.

Vzniklý pás ostrým nožem rozkrojíme na několik kusů, podle toho jak velké chceme ciabatty.

Každý kousek opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do zhnědnutí, asi 20-25 minut.

About Author


Radka